Bunschoten-Spakenburg, Coco Wood

CoCo Wood is de toekomst

Een gezond en betaalbaar appartement! We krijgen het voor elkaar met ons CoCo Wood-concept. Op het groenste eiland van gebiedsontwikkeling Rengerswetering in Bunschoten-Spakenburg realiseerden we 16 CoCo Wood-appartementen. CoCo Wood is snel,betaalbaar, circulair en biobased. Dit is aantoonbaar met een Building Circularity Index oplopend van 45% naar 65%. Dat we hier iets bijzonders aan het doen zijn, is de buitenwereld niet ontgaan. Inmiddels zijn de circulaire, biobased CoCo Wood appartementen genomineerd voor de Nationale Houtbouwprijs 2023. Coco Wood is de toekomst!

Projectinformatie

Aantallen

16 woningen

 

Expertise

Aan de rand

 

Architect

Zaak van NN

Realisatie

Ekowood Houses

Een natuurlijk antwoord op maatschappelijke problemen

CoCo staat voor Compact wonen en Community living. Een compact en betaalbaar appartement dat gericht is op het delen van voorzieningen. Passend bij deze tijd, waar vereenzaming een van de grootste maatschappelijke problemen is. CoCo brengt bewoners op natuurlijke manier in contact met elkaar. CoCo Wood is een uitbreiding van het CoCo-concept, waarmee we al tegemoetkwamen aan de vraag naar betaalbare woningen. Door het concept te upgraden naar een biobased en gezond houtbouwconcept helpen we ook mee aan de ambities van ons land om in 2050 volledig circulair en CO2-neutraal te zijn.

Visie: Elke dag. Bijzonder.
Visie: Elke dag. Bijzonder.

De bijzondere voordelen van CoCo Wood

Met het CoCo Wood-concept besparen we aanzienlijk meer CO2 ten opzichte van een traditionele ontwikkeling. Ook hebben de appartementen een aantoonbaar gezond woonklimaat en zijn ze energiezuinig en duurzaam. De appartementen worden weersonafhankelijk in de fabriek geproduceerd, dus de bouwtijd is kort. Het bouwsysteem is damp-open door natuurlijke isolatiematerialen met vochtregulerende eigenschappen. Slokker Vastgoed is zo enthousiast over dit houtbouwconcept dat een volgend project al ‘in de steigers staat’: 90 houten woningen en appartementen aan de rand van Muiden.

Visie: Elke dag. Bijzonder.

Betaalbaarheid ook voor elkaar

De appartementen in Rengerspark hebben een woonoppervlakte van circa 50 m2 en een vooraf vastgestelde koopprijs van € 220.000,-. Hier zat ook de uitdaging; de afgetopte koopprijzen van een deel van de woningen in combinatie met de oplopende bouwprijzen. De gerealiseerde driekamerappartementen zijn inventief in plattegrond en daardoor ook op andere locaties als (betaalbaar) koop- of huurappartement te realiseren.

Visie: Elke dag. Bijzonder.
Visie: Elke dag. Bijzonder.

Bijzonder fraai ontwerp

Deze CoCo Wood appartementen zijn ontworpen door Niels de Vries van Zaak van NN en gerealiseerd door Ekowood Houses. Het gebouw oogt bijzonder natuurlijk én biedt veel woongenot. Iedereen heeft een heerlijk terras op het zuiden en kijkt aan de andere kant vrij uit over de weilanden. Rengerspark is het vierde eiland van Rengerswetering en ligt aan de rand van Bunschoten-Spakenburg. Rust, ruimte en natuur worden hier gecombineerd met gezellige ontmoetingsplekken voor jong en oud.

Visie: Elke dag. Bijzonder.

Voor elkaar en van alle markten thuis

CoCo Wood is niet het enige project dat we in Rengerspark realiseerden. Naast de 16 CoCo Wood-appartementen ontwikkelden we hier het zogenaamde Entreegebouw met onder andere een Vomar supermarkt, horeca, 22 zorgwoningen en 32 reguliere sociale huurwoningen, 22 middeldure appartementen, 14 rug-aan-rug woningen en 43 eengezinswoningen. Met dit gemixte aanbod bieden we voor elk wat wils en dragen we bij aan een inclusieve leefomgeving.

Visie: Elke dag. Bijzonder.