Huizen, Oude Haven

Een waardig slotstuk

Oude Haven met nieuwe allure

Slokker Vastgoed heeft samen met Hagedoorn Ontwikkeling de Oude Haven van Huizen een nieuw gezicht gegeven. Het voormalige industrieterrein is nu een aantrekkelijke plek geworden waar wonen, recreatie en horeca elkaar vinden. Bruisend en gezellig, zoals een haven hoort te zijn. De samenwerking met Hagedoorn startte met de ontwikkeling en realisatie van 97 Havenappartementen en 48 Dorpswoningen en is afgerond met de realisatie van 11 eengezinswoningen en 13 luxe appartementen in een iconisch gebouw. We kijken trots naar het resultaat en zijn blij dat we van bijzondere betekenis konden zijn voor het dorp waar we gevestigd zijn.

Projectinformatie

Aantallen

13 appartementen

Expertise

In de stad

Architect

Attika Architecten

Realisatie

Coen Hagedoorn Bouwgroep

Overige betrokken partijen

Snetselaar Constructieve Ingenieurs en Alcedo

Appartementen verpakt in pakhuizen

De 13 appartementen bevinden zich in een gebouw dat oogt als 4 stoere pakhuizen. De stoere uitstraling wordt benadrukt door de royale terrassen aan de havenzijde. Met de modern vormgegeven pakhuizen maakt Attika Architecten een knipoog naar het verleden en past het gebouw qua schaalgrootte goed op deze plek. De schuine daken geven extra ruimte en sfeer aan de penthouses en de grote raampartijen bieden alle bewoners een indrukwekkend, vrij uitzicht op de haven en de levendigheid op de kade. Vanuit de penthouses is er zelfs zicht op de Randmeren en Huizen. De gevel bestaat uit baksteen en aluminium, waardoor optisch het onderste en bovenste deel van de pakhuizen gescheiden zijn. Dit geeft het gebouw een eigenzinnig karakter en een unieke identiteit. Nautisch wonen op z’n best.

Visie: Elke dag. Bijzonder.
Visie: Elke dag. Bijzonder.

Ontwikkelen waar vraag naar is

Het doel was om de transformatie van de haven met deze 11 eengezinswoningen en 13 appartementen op bijzondere wijze af te ronden. Een opgave die ons goed ligt. De eengezinswoningen hebben we laten aansluiten bij de eerder gerealiseerde eengezinswoningen en aan de havenzijde is het volume wat hoger, maar sluit het nog steeds aan op de lage bebouwing van het naastgelegen restaurant. Als gevolg van marktontwikkelingen duurde de ontwikkeling langer dan. Uiteindelijk toonden we lef en kozen we ervoor 13 luxe appartementen te ontwikkelen. Met deze luxere, grote appartementen in een hoog segment spraken we een doelgroep aan die nog niet bediend werd in Huizen.

Visie: Elke dag. Bijzonder.